Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Verslagenheid om dood Jeroen Oerlemans

  Met grote verslagenheid en geschokt hebben de collega’s van de NVJ en NVF kennis genomen van het overlijden van fotojournalist Jeroen Oerlemans. Jeroen kwam zondag om bij een vuurgevecht in Sirte, Libië. De dader zou een scherpschutter zijn van Islamitische Staat. Met Jeroen Oerlemans gaat een groot en moedig fotojournalist verloren.

  Lees verder..

  ‘Een pensioenregeling die recht doet aan diversiteit binnen bedrijven’

  De leden hebben ingestemd met het akkoord over de pensioenparagraaf in de Cao voor het Uitgeverijbedrijf. Jochem Dijckmeester, pensioenonderhandelaar binnen de NVJ, spreekt van een evenwichtig akkoord. ‘We hebben geprobeerd recht te doen aan de grote diversiteit binnen bedrijven. De pensioenparagraaf is daarom expliciet een minimale eis, dat wil zeggen dat bedrijven hiervan in positieve zin kunnen afwijken. Hierdoor is er veel ruimte voor bedrijven om samen met de ondernemingsraden te kijken wat de achterban wil en welke regeling daarbij past.’

  Lees verder..

  Wiebes nodigt NVJ uit voor gesprek over effecten wet DBA

  Een NVJ-delegatie, bestaande uit Max van Weezel (vice-voorzitter en freelancer), Ewout de Bruin (omroepfreelancer), Rosa García López (secretaris Zelfstandigen en NVF) en Thomas Bruning (algemeen secretaris), heeft op woensdag 12 oktober overleg met staatssecretaris Wiebes over de nadelige effecten van de wet DBA. De staatssecretaris nodigde de NVJ uit naar aanleiding van de brandbrief die de vereniging dinsdag stuurde. Hierin schrijft de NVJ onder andere dat juist in de zelfstandigensector de averechtse effecten van de voornoemde wet scherp zichtbaar zijn. 

  Een ervaren mentor voor jou

  Wil je je verdiepen in onderzoeksjournalistiek? Of wil je beter leren fotograferen? Maak nu kans op 12 uur professionele assistentie bij jouw vraagstuk door één van de 10 deelnemende mentoren. De NVJ helpt jou bij je journalistieke uitdaging. De inschrijving is geopend.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  NVJ Mentorenprogramma

  Wil je je verdiepen in onderzoeksjournalistiek? Of wil je beter leren fotograferen? Doe dan mee aan het NVJ Mentorenprogramma en maak kennis met de deelnemende mentoren. Aanmelden kan tot en met 19 oktober.

  Lees meer

  Vraag je Studentenperskaart aan

  Wist jij dat je voor slechts € 24,95 een Studentenperskaart kan aanvragen? Dit kan erg handig zijn om gratis toegang te krijgen tot evenementen of toegang te krijgen tot gebeurtenissen waar je anders geen toegang tot krijgt. De Studentenperskaart kost € 24,95 per jaar en is geldig vanaf september 2016 tot en met augustus 2017. Iets voor jou?

  Meer informatie

  Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

  De NVJ houdt de ontwikkelingen in Turkije nauwlettend in de gaten. Op verzoek van de NVJ heeft Buza voor journalisten een aangepast advies ingesteld.

  Lees het advies

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Kennismakingsaanbod!

  Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

  Lidmaatschappen